Bezpečnosť potravín
3,87 €
- Bežná cena
- 5,– €
- Ušetríte
- 22% (1,13 €)
U dodávateľa
Vyexpedujeme zvyčajne do 7 pracovných dní
- Jazyk
- Slovenský
- Rok vydania
- 2015
- Väzba
- Brožovaná
- Rozmery
- 148x208x8 mm
- Hmotnosť
- 0,16 kg
- ISBN
- 978-80-8063-431-5
- EAN kód
- 9788080634315
- Číslo produktu
- 274189
Svetová zdravotnícka organizácia (SZO) si dlhodobo uvedomuje potrebu
vypracovania vzdelávacích materiálov pre výrobcov potravín, ich
distribútorov a všetkých, ktorí prichádzajú do kontaktu s potravinami
a pri nedodržaní správnych zásad môžu nepriaznivo ovplyvniť epidemiologickú
situáciu vo výskyte alimentárnych ochorení. V priebehu
posledných viac ako 20 rokov pripravila rad publikácií, odporúčaní
a usmernení, ktoré môžu vzdelávaním pracovníkov vykonávajúcich
epidemiologicky závažnú činnosť významne ovplyvniť aktuálnu epidemiologickú
situáciu v pozitívnom zmysle slova. A keďže aj nám zá-
7
leží na tom, aby sa riziko ochorenia z potravín neustále a čo najviac
znižovala, predkladáme Vám túto stručnú publikáciu, ktorá obsahuje
základnú charakteristiku najčastejšie sa vyskytujúcich ochorení prenášaných
potravinami na našom území, poukazuje na riziká vzniku
týchto ochorení a upozorňuje na preventívne opatrenia potrebné
na zabránenie ich prenosu. Vychádza z odporúčaní SZO a jej publikácií
Desať zlatých pravidiel bezpečnej prípravy stravy (The Ten Golden
Rules for Safe Food Preparation) a Päť kľúčov k bezpečnejšej
strave (The Five Keys to safer Food).