Kuchyňa bez odpadu
Príručka o tom, ako kvalitne jesť a zároveň ušetriť peniaze tak, že budete menej plytvať jedlom.
10,75 €
- Bežná cena
- 13,90 €
- Ušetríte
- 22% (3,15 €)
U dodávateľa
Vyexpedujeme zvyčajne do 7 pracovných dní
- Jazyk
- Slovenský
- Rok vydania
- 2018
- Počet strán
- 200
- Väzba
- brožovaná
- Rozmery
- 160 x 205 mm
- ISBN
- 978-80-8182-118-9
- EAN kód
- 9788081821189
- Číslo produktu
- 345284
Vedeli ste, že priemerný Američan každý mesiac vyhodí do odpadkového koša potravinové zvyšky v hodnote 30 dolárov? Nastal čas zredukovať kuchynský odpad, ktorý vytvárame a ušetriť tak aj nemalé peniaze. Táto príručka vám pomocou šikovných rád a návodov poradí, ako na to, navyše vám pomôže s revíziou vášho vlastného potravinového odpadu. Jedna z jej kapitol dokonca zachádza až do takých detailov, ako sú odpovede na otázky, či je možné konzumovať zelené stopky jahôd, alebo či treba skladovať rajčiny v chladničke. Autorka Dana Gundersová v tejto príručke rozptyľuje ilúziu, že šetrnejší prístup k jedlu je časovo a fi nančne náročný. Radí, ako dômyselnejšie nakupovať potraviny, ako pripravovať presnejšie porcie a ako správne používať chladničku. Poskytuje jednoduché nástroje (a nenáročné, praktické recepty), vďaka ktorým budete môcť produkovať menej odpadu a jesť oveľa uvedomelejšie. Zmena nikdy nebola jednoduchšia alebo chutnejšia.
DANA GUNDERSOVÁ pracuje ako vedkyňa v medzinárodnej environmentálnej neziskovej organizácii na ochranu prírodných zdrojov Natural Resources Defence Council (NRDC) a stojí na čele výskumu o možnostiach redukcie potravinového odpadu v Spojených štátoch. Jej výskumné práce o potravinovom odpade publikovali prestížne médiá ako CNN, NBC, NPR, denník New York Times, Wall Street Journal a mnohé iné. Dana je držiteľkou akademických titulov B.S. a M.S z odboru vedy o systéme Zeme na Stanfordskej univerzite. Žije v kalifornskom Berkeley so svojím manželom, dcérou a psom.