Pečieme s Jožkou

17,21 
Bežná cena
 
24,90 
Ušetríte
 
30% (7,69 )
Na sklade
Vyexpedujeme do 24 hodin
Pridať do zoznamu priani
Jazyk
Slovenský
Rok vydania
2024
Počet strán
192
Väzba
Pevná
Rozmery
185 x 245 mm
Hmotnosť
0,79 kg
ISBN
978-80-8115-351-8
EAN kód
9788081153518
Číslo produktu
4266
Jožka Zaukolcová – cukrárka s 35-ročnými skúsenosťami, autorka viacerých úspešných publikácií a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko – ponúka vo svojej novej knihe 90 skvelých receptov: od tých klasických, ktorým dala novú podobu, až po moderné, kreatívne, rýchle a také, čo potešia deti. Pripája veľa tipov, ako urobiť zákusok dokonalým, krásnym, koláč pekným a chutným. Pripravila recepty na všetky typy šľahaných hmôt, na trené, krehké, kysnuté a liate cesto, na veľa druhov krémov, náplní, plniek, poliev. Radí, ako správne nakrájať rezy, vyšľahať hladký krém a šľahačku, pracovať s čokoládou, želatínou, ako zdobiť jednoducho, rýchlo a efektne. Text dopĺňa množstvo inšpiratívnych ilustrácií. Kniha je určená všetkým, čo radi pečú a chcú skúsiť napiecť niečo dobré s Jožkou.

Z obsahu:
CUKRÁRSKA KLASIKA
DROBNÉ PEČIVO
RÝCHLO A JEDNODUCHO
ROLÁDY
MODERNE A ELEGANTNE
POHÁROVÉ A ŠPECIÁLNE DEZERTY
PEČIEME PRE DETI
Z KUCHYNE STARÝCH MÁM

Z príhovoru autorky:
Práca, ktorú robíme s láskou, bude korunovaná úspechom, to je moje životné krédo. S odstupom času môžem úprimne túto pravdu potvrdiť. Práca cukrárky, pre ktorú som sa rozhodla, ma úžasne napĺňa. Nie je nič krajšie, ako vidieť spokojnosť na tvárach tých, pre ktorých pečiem. To, že som si vybrala povolanie cukrárky, bolo jedným z mojich najlepších rozhodnutí v živote. Robím prácu, ktorá ma baví, je nádherne tvorivá, otvára možnosti kreativite a sebarealizácii. Venujem sa vzdelávaniu mladých cukrárok a cukrárov, sama sa snažím držať krok s novými trendmi v odbore a odovzdávať svoje skúsenosti ďalej. Začiatky pečenia si vždy spájam s mojou mamou. Vedela robiť vynikajúce kysnuté koláče a ja jej ďakujem, že ma to naučila. Na strednej odbornej škole spoločného stravovania EDUCO
v Námestove, kde som študovala, mi pedagógovia dali vynikajúci základ pre moju budúcu prácu profesionálnej cukrárky. Láska a vášeň, s akou som si obľúbila pečenie, pokračovala ďalším vzdelávaním. Absolvovala som veľké množstvo odborných školení, kurzov seminárov, zoznamovala som sa so špeciálnymi technikami, technológiami. Naučila som sa pracovať s novými surovinami, najmä s čokoládou, ktorá sa stala mojou malou láskou. Keď rozohrejem čokoládu
a cítim jej vôňu, zabudnem na únavu a starosti. Už ako študentka som sa začala zúčastňovať na odborných súťažiach. Neskôr ako členka slovenského národného tímu som si mohla vyskúšať aj tú najvyššiu cukrársku gastronómiu na svetovej úrovni. Získavala som skúsenosti, inšpirácie a veľkú chuť tvoriť. Tvorila som svoje recepty, ktoré vyšli vo viacerých knihách o pečení. Aktívne som sa podieľala na úprave odborných materiálov pre učebný odbor cukrár. Vznikali moje
prvé umelecké diela, začala som upravovať a kreovať dezerty, petit four, koláčiky, rôzne múčniky, skulptúry, za čo som získala veľa ocenení. V súčasnosti toto všetko odovzdávam ďalej svojim študentom v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Púchove, vediem odborné kurzy pre profesionálov aj amatérov v čokoládovej akadémii, gastro akadémii, asociácii Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Dostavili sa aj prvé skúsenosti s kamerou a účinkovanie v televíznych
reláciách slovenskej televízie. Ďakujem za možnosť byť súčasťou najkrajšej šou o pečení Pečie celé Slovensko ako jedna z porotkýň. Je príjemné vidieť tak veľa nadšencov pre cukrárske povolanie, tešiť sa z ich úspechov, odovzdávať im svoje rady, tipy, nápady a skúsenosti. Milí nadšenci pečenia, v tejto knihe sú recepty, ktoré už asi poznáte z mojich predchádzajúcich publikácií. Ešte som ich trochu upravila, možno zjednodušila a aj zlepšila. Je to overená cukrárska
klasika, jednoduché a rýchle recepty, moderné súčasné dezerty, sladké pečivo, kysnuté koláče a veľa ďalších... Prajem si, aby sa kniha Pečieme s Jožkou stala inšpiráciou vyskúšať recepty, obľúbiť si pečenie a robiť radosť sladkými dobrotami.

Vaša Jožka

Recenzie čitateľov

[zmeniť]
:
Created by run.skHore