Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti

Receptúry pre 4 a 10 porcií

28,88 
Bežná cena
 
38,90 
Ušetríte
 
25% (10,02 )
U dodávateľa
Vyexpedujeme zvyčajne do 7 pracovných dní
Pridať do zoznamu priani
Jazyk
Slovenský
Rok vydania
2014
Počet strán
1260
Väzba
Pevná
Rozmery
210x297 mm
Hmotnosť
2,16 kg
ISBN
978-80-89350-49-0
EAN kód
9788089350490
Číslo produktu
149861
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.

Recenzie čitateľov

[zmeniť]
:
Created by run.skHore